Sammy Hagar & The Circle – Space Between

Artiest: Sammy Hagar & The Circle
Album: Space Between
Release: 10 mei 2019
Label: Mailboat Records-BMG
Spotify

De Amerikaanse rockzanger en gitarist Sammy Hagar is inmiddels 71 jaar oud. De gemiddelde leeftijdgenoot gaat op een cruise, peddelt op een e-bike door de bossen of is al gewoon dood. Zo niet Hagar. Hij heeft een tijd geleden een aantal bevriende muzikanten opgetrommeld die zich The Circle noemen  (Jason Bonham, Vic Johnson en  Van Halen maatje Michael Anthony) en neemt met hen nog doodleuk een nieuw album op met als titel “Space Between”. Het is een heus conceptalbum geworden met als onderwerp: geld. Dat dit ook zijn goede kanten heeft. Je kunt er oorlogen mee stoppen, de armen voeden, de zieken genezen en zo.

Zo kun je het ook bekijken natuurlijk. En heeft dit nobele uitgangspunt ook een goed album opgeleverd? Och.  Het kan ermee door.  Het album bevat tamelijk conventionele rockmuziek en is niet heel opzienbarend. Wel  opvallend is  dat de stem van Hagar, althans op de plaat, weinig aan kracht heeft ingeboet.   

Het album start met “Devil Came To Philly”: met veel hey hey hey. Na een minuutje of 37 zijn we er alweer doorheen met een reprise van dit nummer waar je beter  “Give A Little Bit” van Supertramp zelf had kunnen neerzetten in plaats van een soundalike nummer.

Tussendoor komen de uptempo rockers nog het best uit de verf. “Full Circle Jam”, “Free Man”, “Trust Fund Baby” en “Affirmation” hebben een lekkere heavy groove.  De rest is tamelijk obligaat of zelfs verveeld zoals in “Wide Open Space”. Misschien is dat wel weer een naar kantje van geld. Als je erin zwemt maakt het toch allemaal niks uit en hoef je niet meer zo je best te doen.  

Niet heel bijzonder dus, maar hey hey hey: muziek maken op die leeftijd is uiteindelijk altijd nog beter dan op een cruiseschip zitten. Of dood zijn.