Beste nummer aller tijden: Johnny Cash – A Thing Called Love

Unknown

Artiest:Johnny Cash
Nummer:A Thing Called Love
Release:April 1972
Label:Colombia Records

Spotify, Deezer, iTunes, Johnny Cash website

Fokke van der Meulen, 24 februari 2016

Zomaar huilen.
Hebben wij ons koud aangemeld bij de cursus popjournalistiek, wordt ons gevraagd een beschrijving te geven van ons beste nummer aller tijden. Dat kan natuurlijk helemaal niet. Ik heb dagelijks een ander beste nummer aller tijden. Maar oké, toch iets van een poging. Daar gaan we!

Mijn muzikale interesse ontwikkelde zich aanvankelijk tamelijk eenzijdig. Gedurende mijn puberteit was credo één: als het maar hard is. Credo twee was: ik haat ABBA. Nog altijd heb ik iets met de eendimensionale-gitaargoden-hardrockmuziek. Zo dweep ik nog steeds met alle werkjes van Van Halen.

Maar met de jaren komen de wijsheid en de mildheid, waarschijnlijk. Misschien ben ik ook sentimenteler geworden (“het zijn de kinderen meneer”). Daardoor ben ik juist andere muzikale terreinen gaan verkennen en werd mijn smaak gevarieerder (zelfs ABBA blijkt goed te zijn!). Muzikaal-technisch is mijn beste nummer aller tijden (van vandaag) dan ook welhaast het tegengestelde van het virtuoze effectbejag. Maar de zeggingskracht van die stem! Ik beken dat ik er wel eens op gehuild heb. Zomaar. Het gebeurde bij A thing called love van Johnny Cash. Voor mij is dit daarom vandaag het beste nummer aller tijden.